ERC de Moià no tindrà candidatura pròpia a les eleccions municipals del 22 de maig. Al seu lloc, els republicans s'integraran en una nova llista independent, i d'aquesta manera abandonen de manera oficial i definitiva la proposta d'una candidatura progressista entre totes les forces d'esquerra amb què s'havia estat treballant fins fa uns dies.

La nova formació es defineix com una força "de gent independent i oberta a tothom", explicava ahir el president local del partit, Dionís Guiteras. Tanmateix, encara no ha definit qui serà el seu candidat, ni quin nom adoptarà per presentar-se a les eleccions. De moment, té el suport d'una cinquantena de persones "amb experiència en els diferents àmbits de la gestió pública i privada, i de tots els colors, perquè no demanem ni a qui voten ni on militen", afegia Guiteras. Per ara, no hi figura cap regidor de l'Ajuntament.

Aquest nou grup ha començat a treballar en la confecció del programa i de les llistes amb previsions de donar-se a conèixer en el termini d'uns deu dies, en què també farà públiques les sigles i els noms de tots els membres que en formaran part.

La idea és avançar en un projecte "transversal i que torni la il·lusió i la confiança al poble", basant-se en un programa electoral "que girarà al voltant de les persones, l'economia i el territori" com a eixos principals. A més, "el nostre equip actuarà amb rigor i respecte", afegeix Guiteras, i assegura que defugirà "de qualsevol tipus d'enfrontament, perquè es treballarà amb l'únic objectiu de buscar sempre el millor per a Moià i per a la seva gent".

ERC ha fet ara oficial la seva desvinculació definitiva d'un hipotètic pacte d'esquerres, tot i que ja fa un parell de setmanes que va manifestar la voluntat de desmar-car-se'n. Els tractes s'havien mantingut amb el MAP (soci d'ERC els últims 12 anys) i el PSC, i amb membres de la plataforma ciutadana Moià diu Prou! i d'ICV, actualment sense representació municipal. Aquestes mateixes forces, però, ja van donar pràcticament per descartada la possibilitat d'avançar en el procés des del moment que es van començar a conèixer les intencions d'ERC.

L'aposta de Moià diu Prou! "era la llista única, però ja hem esgotat les forces per mirar d'aglutinar-ho", explicava ahir el seu portaveu, Llorenç Fort, i tenint en compte la situació a què s'ha arribat, com a plataforma "que cadascú opti pel que vulgui".

Pel que fa a la resta de forces, aquest diari no va poder contactar ahir amb el MAP ni el PSC. Tal com ja va informar Regió7 en l'edició de dimarts, el PSC ha avançat en un projecte propi, si bé deixa la porta oberta a qualsevol altra força, mentre que de moment el MAP es manté "en una via morta".