La inauguració del parc de la Pau, al Pont de Vilomara, va aixecar ahir expectació. "Des que van començar les obres que no havia passat per aquí, i et juro que m'he emocionat quan ho he vist", deia un veí. Com el d'aquest home, són molts els elogis que va rebre l'espai. "Poder venir aquí a fer una mica d'esport als jocs i després anar a berenar al bosquet és una meravella", deia una altra veïna.

Per a l'alcalde de la població, Cecilio Rodríguez, també és un projecte important. Es tracta, va dir, d'un pulmó verd pensat "perquè persones de totes les edats en puguin gaudir", i és, a més, "la nova façana urbana" del Pont de Vilomara.

El parc, un antic descampat on acostumaven a aparcar furgonetes i camions, es troba a l'accés nord de la població, per on arriba la carretera que ve de Manresa, i és una entrada al poble on encara es preveuen més remodelacions. Les obres de condicionament de la carretera ja han començat i és previst, a més, millorar les voreres i la il·luminació de la zona per tal de garantir la seguretat dels vianants.

Una zona multiús

L'espai és dividit en tres nivells: als superiors hi ha dos parcs infantils, un mirador i una petita plaça, però la part principal és la inferior. És allí on es concentren la zona lúdica per a gent gran, els jocs infantils i les rampes de patinatge, i una àmplia plaça on es podran celebrar tot tipus d'actes públics.

Malgrat el desnivell, però, el parc és adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, i és que les diferents alçades estan connectades a través de rampes equipades amb baranes.

Un dels aspectes que més valoraven ahir els veïns és la versatilitat que ofereix. De fet, molts ja planificaven anar a berenar, a córrer en bicicleta o simplement a jugar a aquest espai, de moment sorrenc, que es preveu que ben aviat estarà cobert de gespa.