Un total de 40.000 metres quadrats d'espai firal a l'aire lliure i al voltant d'un centenar d'expositors. És la proposta que presenta la Fira d'Artés, que després de celebrar l'any passat el seu cinquantè aniversari enguany ha aconseguit mantenir l'oferta malgrat el context de crisi.

El certamen, un dels pocs de caràcter multisectorial que queden a la comarca, se celebra al llarg del proper cap de setmana.

Damià Casas, alcalde d'Artés i responsable de la fira, reconeix que la situació actual és complicada per a aquests certàmens basats essencialment en la promoció empresarial. Tanmateix, argumenta que "amb el contacte que mantenim amb els expositors potencials veiem que les empreses que estan treballant i tirant endavant són conscients que la promoció és un element fonamental per poder prosperar en aquesta situació".

Segons Casas, tot i que durant la darrera dècada hi ha hagut diverses fires multisectorials a la comarca que s'han transformat en certàmens temàtics, "detectem que la nostra, suposem que per tradició i perquè sempre s'hi ha apostat fort, desperta interès entre les empreses que hi volen venir a exposar, perquè aquesta solidesa fa que s'hi generi negoci". L'alcalde posa com a exemple que en l'edició de l'any passat s'hi va arribar a exposar material per un valor conjunt de 10,5 milions d'euros.

L'automoció serà novament un dels puntals de la fira, juntament amb la maquinària agrícola, tot i que, com a fira multisectorial, el visitant trobarà entre els expositors un ampli ventall de propostes comercials i empresarials.

Atès que el sector del motor és el gran atractiu del certamen, una bona part de la gairebé vintena d'actes paral.lels programats hi està relacionada. En destaca especialment el Clàssic 2.000 Viratges, amb la sortida d'un primer tram dissabte al matí i un altre a la tarda; i la novetat del Motorxou, una exhibició d'habilitats i derrapatges que es podrà veure en un carrer tancat del polígon de Santa Maria. Tot i que sense motor, dissabte a la tarda també es podrà veure la baixada d'andròmines.

Diumenge, a la plaça de l'Església i al carrer del Carme tindrà lloc una trobada de motos antigues i una exposició de tractors.