L'empresa Energia de la Codina, amb seu a Caldes de Montbui, es proposa impulsar la construcció d'un parc eòlic de cinc aerogeneradors a Rajadell.

Així consta en una memòria ambiental sobre el projecte que l'empresa promotora ha fet arribar al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. El parc se situaria a l'oest del terme de Rajadell, a tocar del d'Aguilar de Segarra, en unes alçades compreses entre els 432 metres al peu dels boscos de la Creu, i els 682 de la serra del Colomer. El pendent total del terreny és del 38 %, i s'hi arribaria des de l'eix transversal, amb un accés situat a la rodalia de l'estació de ferrocarril de Rajadell. La potència que s'aconse-guiria entre els cinc aerogeneradors seria de 9 MW.

Es tracta d'un parc de dimensions reduïdes per tal que es pugui ajustar dins els paràmetres regulats per decret de petites instal·lacions eòliques, que queden excloses de les anomenades zones de desenvolupament prioritari, en què la implementació de nous projectes d'aquest tipus ha quedat congelada. Les petites instal·lacions com la que es proposa a Rajadell sí que es poden desenvolupar, però amb la condició d'un màxim de cinc aerogeneradors, d'una potència inferior als 10 MW i que se situïn a una distància mínima de 2 quilòmetres d'un altre parc eòlic, a banda de disposar de l'aprovació de tots els permisos pertinents.

La memòria del miniparc de Rajadell s'ha presentat com a petita instal·lació eòlica a la Generalitat, que properament haurà de determinar si cal complementar o no aquesta memòria amb un estudi exhaustiu d'impacte ambiental. Per la seva banda, l'alcalde de Rajadell, Joan Costa, assegura que no té cap coneixement de les intencions de l'empresa, ni cap constància de l'existència d'aquesta memòria ambiental. En aquestes circumstàncies, Costa es mostra prudent a l'hora de valorar la conveniència o no d'un possible parc eòlic al seu municipi, però d'entrada considera que aquest tipus d'instal·lacions "trenquen el paisatge", i en aquest sentit es qüestiona fins a quin punt les dimensions que es proposen en aquest projecte serien suficients per compensar els beneficis econòmics per a Rajadell.