Gent Fent Poble, Imagina't Sant Fruitós-ERC i el PSC treballen en la formació d'un pacte de govern que deixaria CiU, guanyadora de les eleccions amb 5 regidors, com a única força a l'oposició. Segons ha pogut saber Regió7, les reunions entre els tres grups, que sumarien 8 dels 13 regidors, s'han intensificat els darrers dies.

El cap de llista de Gent Fent Poble, Joan Carles Batanés, va reconèixer ahir a aquest diari que "s'està negociant un pacte estable de quatre anys amb el PSC i amb Imagina't", tot i que va assegurar que, de moment, "estem en converses i som conscients que no hi ha res de res tancat". L'esdevenir dels últims dies, però -Gent Fent Poble i Imagina't van fer públic que no pactarien amb Convergència-, pot fer pensar que Sant Fruitós podria canviar els colors de l'Ajun-tament.

De fet, amb els dos grups independents descartats, CiU només té l'opció de pactar amb el PSC si vol formar govern. Tomàs Casero, cap de llista socialista, no s'ha acabat de pronunciar: "tot és obert", va dir, tot i que també va opinar fa dies que el seu programa i el de la federació nacionalista distaven bastant.

Si tots tres grups acaben pactant, Convergència perdrà una alcaldia històrica. Exceptuant el 1999, quan ERC i PSC van sumar per formar govern (una experiència que no va acabar gaire bé i que va acabar donant l'alcaldia a l'actual alcalde, Josep Rafart), la federació nacionalista ha governat sempre a Sant Fruitós de Bages. Seria, a més, un tripartit inèdit, format pel PSC i per dos grups independents: un de vinculat a ERC (Imagina't Sant Fruitós) i l'altre amb alguns exdirigents de CiU dins les seves files (Gent Fent Poble).

CiU demana per carta parlar

CiU de Sant Fruitós ha demanat mantenir una reunió amb el grup independent Gent Fent Poble mitjançant una carta que ha fet arribar al setmanari fruitosenc Montpeità. La federació nacionalista hi explica que "quatre partits han obtingut representació i cap no ho ha fet amb la majoria suficient que garanteixi una estabilitat de govern". Per això, "és hora que els partits parlin i posin damunt la taula els punts en comú per mirar de trobar les aliances necessàries per encarar el futur del nostre municipi amb valentia i coratge".

CiU assegura que "nosaltres ho hem fet. Com a llista més votada hem parlat amb aquells que han volgut dialogar: Imagina't i PSC". Segons la carta, Convergència no entén "com la llista de Gent Fent Poble s'ha tancat rotundament al diàleg" i es pregunta el "motiu real" de la manca de conversa. Per tot, CiU convida "públicament el senyor Joan Carles Batanés a mantenir una conversa sobre el possible futur del nostre municipi".

Preguntat per la carta, Batanés va explicar ahir que li havien telefonat des del seu despatx per dir-li que la candidata de CiU, Mercè Casals, li havia deixat una carta, però va assegurar que encara no l'havia llegit, per la qual cosa "no la puc valorar, tot i que sí que puc afirmar que ni jo ni ningú del grup no ha rebut mai cap trucada de CiU per parlar".