Albert Miralda s'ha garantit la continuïtat a l'alcaldia de Sant Salvador i la governabilitat per a la formació que encapçala, Gent pel Canvi.

Les eleccions del 22 de maig passat van atorgar a aquesta formació, que ja ha governat en el mandat que ara s'acaba, una victòria clara en obtenir 5 dels 11 regidors que integren el ple municipal. Miralda ha assegurat ara la reedició de l'alcaldia i l'assoliment d'un govern ampli i amb majoria gràcies al pacte que ahir a la tarda van segellar amb Unió Municipal de Catalunya (UmdC). Aquesta formació, vinculada a Unió Democràtica de Catalunya, va presentar una llista a darrera hora com a conseqüència de les discrepàncies sorgides amb Convergència a nivell local.

A les eleccions municipals va obtenir un regidor, Anna Maria Llobet, que s'incorporarà al nou executiu local.

Miralda va destacar ahir "el bon nivell d'entesa amb UmdC des de l'inici de les negociacions", a banda de la coincidència entre els dos partits a nivell programàtic. Va afegir que l'acord signat ahir "serà revisable anualment", de manera que no es descarten modificacions en les assignacions de responsabilitats en el cartipàs".

Segons Miralda, les converses mantingudes aquests dies amb el conjunt dels partits "en general han estat molt constructives i s'han establert ponts de diàleg", de manera que no es descarten noves incorporacions més endavant, tot i que de moment no s'ha concretat quins partits podrien tenir més possibilitats d'entrar-hi.

Per ara, el pacte s'ha establert a dues bandes, "però treballarem com un sol equip i de forma totalment coordinada", explicava Miralda, amb l'objectiu "d'assolir una legislatura tranquil·la i donar el màxim d'estabilitat política al poble", tenint en compte la situació d'ingovernabilitat que hi ha hagut aquest mandat fruit de les escissions i la trencadissa política, que han deixat l'equip de govern en franca minoria, amb tan sols tres regidors de Gent pel Canvi i un d'ERC.

Per la seva banda, Anna Maria Llobet va argumentar que el pacte firmat amb Gent pel Canvi és una aposta del seu partit per, sobretot, "donar estabilitat a un Ajuntament que ha viscut un mandat molt convuls. Des del primer moment, nosaltres sempre vam deixar clar que calia fer un punt i a part amb la crispació que s'ha viscut aquests quatre anys. Aquesta recerca de l'estabilitat és un dels principals punts en comú que ens ha apropat". Llobet ha defensat que Pere Cots, número 3 de la llista d'UmdC i que ha estat regidor durant el mandat que ara acaba (hi va entrar per CiU), "ja ha fet en el darrer any i mig, des de dins l'Ajuntament, un treball per intentar facilitar la governabilitat. I ara li donem continuïtat".

Segons Llobet, el pacte ha arribat després d'establir un "acord de mínims", en què, entre altres aspectes, Gent pel Canvi (força majoritària) "ens garanteix que si hi ha un tema que desperta diferències importants entre nosaltres els comitès locals respectius hi puguin tenir una opinió vinculant, ja que jo estic sola dins l'equip de govern però tinc tot un equip al darrere".