Joan Carles Batanés serà l'alcalde de Sant Fruitós de Bages els propers quatre anys. El cap de la llista independent Gent fent Poble liderarà un govern inèdit al municipi que incorporarà un altre grup independent, Imagina't Sant Fruitós (lligat a ERC), i el PSC. Entre tots tres sumaran 8 dels 13 regidors i deixaran CiU, que va guanyar les eleccions amb cinc regidors, com a única força a l'oposició.

L'acord, que ja va avançar Regió7 el 4 de juny passat, es va segellar finalment dimarts a les 11 de la nit. Joan Carles Batanés va explicar ahir a aquest diari que la reunió en la qual es va acabar signant el pacte va tenir un ambient "molt bo" que denotava "la il·lusió que ens fa a tots el repte de governar i treballar per Sant Fruitós".

Batanés va fer ressaltar el "bon rotllo" que hi ha entre els que seran regidors, traient ferro al fet que el consistori fruitosenc serà governat per tres forces, dues de les quals es presentaven per primer cop, diferents. També va destacar que "en el moment que ens assèiem ja no érem tres partits, sinó que tots ja coincidíem que érem un equip de govern".

D'altra banda, el pacte deixarà fora del govern CiU, que havia governat a Sant Fruitós des dels primers ajuntaments democràtics, exceptuant, només, el 1999, en què ERC i PSC van pactar però van dissoldre l'acord al cap d'un any, i CiU va tornar a l'alcaldia.

Ja hi ha acord en el cartipàs

Tots tres partits també han definit l'estructura del nou Ajuntament quant al repartiment de regidories.

Joan Carles Batanés compartirà les tasques d'alcaldia amb l'àrea de Planejament i Infraestructures. Isidre Malagarriga serà el primer tinent d'alcalde, i es cuidarà d'Esports, Entitats i Comerç. La segona tinència d'alcaldia recaurà en el cap d'Imagina't, Agustí Masana, que es responsabilitzarà de Governació i Seguretat Ciutadana, i el líder del PSC, Tomàs Casero, serà el tercer tinent d'alcalde, amb les carteres d'Urbanisme i Obres. La quarta i última tinència d'alcaldia serà per a Judit Velasco, que serà al capdavant d'Economia, Hisenda, Medi Ambient i Indústria. Finalment, Marta Flotats tindrà Cultura, Festes, Ensenyament i Turisme; Cristina Múrcia es cuidarà de Benestar Social, Veïnatge i Sanitat; i Manoli Martín serà al capdavant de Joventut, Comunicació i Recursos Humans.