La plaça Vella de Castellterçol es va omplir a vessar diumenge al migdia en una nova edició de les danses tradicionals que es ballen cada estiu, la dansa de Castellterçol i el ball del ciri, que es van repetir ahir a la tarda. Es tracta de l'acte més emblemàtic de la festa major, que s'acomiadarà avui.

Si bé els actes van començar divendres, el pregó no va arribar fins dissabte a la tarda, a càrrec de l'escriptora Assumpta Montellà, i la festa va continuar a la nit anb un concorregut correfoc pels carrers de la vila. El punt culminant, però, va arribar diumenge amb els tradicionals ballets, als quals van assistir representants de l'àrea de Cultura de la Generalitat i l'alcalde de la població italiana de Faedis, agermanada des de fa 20 anys amb Castellterçol, i que en tot moment van acompanyar les autoritats locals. Els carrers del poble es van omplir a vessar amb els ballets i també amb la fira d'artesania, concentrada al bosquet de Can Sedó.

Anit hi havia programat un concert de Marc Parrot, i avui la festa s'acomiadarà, entre d'altres, amb un ball de confeti.