El temporal de pluja que va caure ahir al matí en una bona part de la Catalunya central no va fer desconvocar la manifestació dels treballadors de la residència Atzavara de Sant Joan de Vilatorrada. Equipats amb paraigües i pancartes, van desfilar pels carrers del municipi per fer notar la seva "desesperació" i per reclamar a l'empresa privada que gestiona el centre, Aser Catalunya, que "pagui les nòmines endarrerides i marxi".

Tal com ha anat informant Regió7 (vegeu edicions del dos d'agost i del 20 d'octubre), l'empresa, que té la concessió des del 2009, ha anat acumulant retards en el pagament de les mensualitats. A l'estiu, la seixantena de treballadors ja van protestar perquè se'ls devia un mes i tota la paga de Nadal, uns endarreriments que es van fer efectius gràcies a la mediació de l'Ajuntament. Ara, Aser ha tornat a incomplir els seus compromisos i, a dia d'avui, deu les nòmines dels mesos de setembre i octubre.

Els treballadors asseguren que estan "desesperats", i encara més en els temps que corren: "hi ha famílies que si no cobren tenen autèntics problemes per omplir la nevera", explicaven ahir. Per aquest motiu, van desafiar el mal temps i es van manifestar, recorrent els pocs carrers que separen la residència d'avis de la casa consistorial, amb crits d'"Aser paga i marxa", "no més mentides, volem cobrar" o "dos mesos sense cobrar, això no es pot aguantar".

Mentre desfilaven, sobretot pel tram del carrer Major, molts dels comerciants van mostrar el seu suport als treballadors amb aplaudiments i, fins i tot, n'hi va haver algun que es va sumar a la manifestació quan el grup va arribar a la porta de l'ajuntament.

Entre les consignes també es va fer sentir la voluntat dels treballadores de deixar de dependre d'una empresa privada per tornar a dependre del Patronat Municipal Assistencial (PMA).