El grup parlamentari d'ICV-EUiA ha demanat al Parlament de Catalunya que no autoritzi el projecte d'abocador de bales procedents d'ecoparcs que es pretén instal·lar al terme de Sant Mateu de Bages, a tocar del nucli de Callús.

La proposta de resolució de rebuig ha estat presentada per la diputada bagenca d'ICV-EUiA Laura Massana, amb l'argument que l'argilera en qüestió s'ha de restaurar, però no amb residus procedents d'un ecoparc, sinó amb terres i runes inerts tal i com, segons el grup ecosocialista, es constata en l'autorització atorgada en l'inici de l'explotació. El partit també fa costat a la preocupació dels veïns propers a la zona per les possibles conseqüències que pugui tenir l'abocador, ja sigui pel que fa a pudors, filtracions, o en qüestions de mobilitat, i afegeix que el Pla Territorial Sectorial d'Infraestructures de Gestió de Residus no preveu més abocadors al Bages.

D'altra banda, el partit també ha demanat al conseller de Territori i Sostenibilitat que es pronunciï sobre les investigacions que està duent a terme la Guàrdia Civil al dipòsit de runes de Callús.