Castellterçol celebrarà demà passat la tradicional i més que secular festa del dimarts de l'escudella, documentada al poble des de fa més de 150 anys. Des de bon matí una vintena d'escudellers prepararan fins al migdia unes 25 calderes d'acer inoxidable amb un brou gras i reconfortant.

Aquest àpat, que antigament era de recapte i adreçat als pobres, s'havia cuinat sempre en el call de l'Escudella, però ara fa uns cinc anys es va prendre la determinació de fer-lo a la plaça de Prat de la Riba, i així es pot repartir des del mateix lloc on es cou i no es cova la pasta.

A l'escudella s'hi posa el sofregit, la sal i el pebre vermell, el magre de vedella, de porc, la costella de porc, el pollastre i la botifarra negra. La pasta sempre és d'arròs i fideus. Cap als volts del migdia el rector en fa la benedicció i tot seguit es reparteixen més de 4.000 plats d'un brou gras, suculent i reconfortant que molts es mengen a la mateixa plaça i d'altres se l'emporten a casa. L'escudella, que triga més de cinc hores a fer-se, es reparteix entre la multitud de persones que assisteix a la festa.