El grup municipal de CiU d'Artés, a l'oposició, assegura que l'equip de govern (GUA-PM) ha tancat el Casal Artesenc, un teatre històric del poble que, com va informar Regió7 el desembre passat, no compleix les mesures de seguretat actuals, per la qual cosa l'Ajuntament aquests dies estava negociant amb el bisbat, el propietari de l'edifici.

A través d'un comunicat, CiU explica que, arran d'una pregunta feta en el darrer ple, l'alcalde, Josep Candàliga, els va informar que havia enviat una carta al Bisbat de Vic en la qual sol·licitava "el projecte d'activitat" del teatre. CiU assegura que la demanda "implica fer totes les obres d'adequació a la normativa actual en 30 dies", per la qual cosa, diu, "és una sol·licitud enverinada", ja que el bisbat "no ho podrà fer". Amb aquest raonament, CiU entén que "a la pràctica s'ha procedit al tancament definitiu del Casal Artesenc" i titlla l'alcalde de prepotent i d'actuar de forma "unilateral", sense dialogar amb l'oposició.

Tal com va informar aquest diari,el Casal Artesenc es trobava en l'actualitat a la corda fluixa. L'enduriment de les lleis en matèria de seguretat i el desgast de l'edifici provocat pel pas del temps havien deixat l'immoble (l'únic teatre que té el municipi) en un estat d'alegalitat, per la qual cosa l'alcalde ja havia avisat que el tancament era més que possible. El teatre necessita importants reformes (que podrien rondar el milió i mig d'euros) per poder complir la llei, però l'Ajuntament, ara per ara, no pot afrontar la inversió i el bisbat considera que amb la cessió de l'ús de l'edifici a preu zero dels últims anys ja ha complert.