Nicolás Garcia, alcalde de la població rossellonesa d'Elna, ha estat una de les personalitats convidades a la Festa de l'Arròs 2012. Acompanyava la colla gegantera de la seva vila, que ha estat una de les participants en la trobada que per catorzena vegada ha organitzat l'entitat local de Geganters i Grallers.

Com ha vist la Festa de l'Arròs?

La Catalunya del sud té unes festes molt maques que concentren molta gent, i a nosaltres, que som una mica privats d'aquestes festes catalanes, ens encanta sentir-nos tan ben acollits.

La nostra festa tenia abans un aire més caritatiu, i el dinar anava destinat als pobres, què li sembla aquesta evolució?

Per sort, a tot arreu el nivell de vida ha augmentat, i segur que si només fos per als pobres, poca gent hi hauria al dinar. El que ara cal valorar és que s'hagi mantingut la festa i continuï sent popular, i que també serveixi per agermanar pobles. Una fraternitat que és molt necessària tal com estan les coses en alguns llocs del món. La solidaritat i la fraternitat són dos dels valors més importants que hem de practicar també els alcaldes.

És bo aquest intercanvi que hi ha entre les colles geganteres d'Elna i de Sant Fruitós...

Sí, són uns lligams i uns ponts que s'estan formant, i jo desitjo que també aquesta relació entre les dues poblacions s'aconsegueixi en altres temes.