Els socialistes han celebrat avui a Manresa el 8è Congrés de la seva Federació XI, en què Cristòfol Gimeno, alcalde de Castellgalí, ha estat escollit el nou líder del partit a les comarques del Bages, el Berguedà i el Solsonès. La de Gimeno era l´única candidatura presentada, i ha rebut el suport d´una àmplia majoria dels delegats de les diverses Agrupacions locals. La nova direcció combina, en paraules de Gimeno, "la renovació de cares" amb "els veterans necessaris".

Pel que fa a la resta de càrrecs, destaquen el regidor navarclí i diputat provincial Ramon Serra, que continuarà a la secretaria d´Organització; Nicolás Viso, alcalde de Bagà, que serà el secretari de Política Municipal; Judit Carreras, alcaldessa d´Olvan i diputada al Parlament, que serà la secretària de Relacions Institucionals; i el manresà Jonatan Triviño, ex primer secretari de la Joventut Socialista i membre de la direcció del PSC a la capital del Bages, que serà el secretari d´Acció Política i Comunicació.

En el seu discurs de proclamació, Gimeno ha desgranat diversos eixos d´acció política per als propers anys: la defensa dels ciutadans més febles, la lluita pel manteniment dels serveis públics assolits durant els darrers anys ?sobretot, en l´àmbit municipal?, la recerca d´aliances socials, les noves formes de fer política i la millora de la qualitat democràtica. L´alcalde de Castellgalí ja ocupava el càrrec de viceprimer secretari en la direcció sortint, i ha estat, a més, president del Consell Comarcal del Bages.

Reconeixement a la direcció sortint

El primer secretari sortint, el veterà polític manresà Joan Canongia, ha aconseguit l´aprovació del seu informe de gestió quasi per unanimitat, i ha rebut, a més, una emotiva ovació de comiat dels delegats. Canongia ha explicat que no s´ha presentat a la reelecció perquè el partit necessitava "renovació i sàvia nova" a les comarques, i ha encoratjat la nova Executiva i al conjunt de la militància a "tornar a fer més política" i no caure en "la rutina de la simple gestió".

A banda de l´elecció de la nova Comissió Executiva, el Congrés també ha escollit el nou president del Consell de Federació ?màxim òrgan de decisió territorial entre congressos?, responsabilitat que ha recaigut en Joan Roma (alcalde de Borredà), i els representants del Bages, el Berguedà i el Solsonès al Consell Nacional del partit.