El Consell del Bages vol crear una gran exposició que mostri com era el dia a dia de les dones de la comarca al llarg del segle XX. Aquesta és una de les propostes més destacades del programa que l'ens ha preparat per commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora, que se celebra el 8 de març.

Des del Consell s'ha fet una crida als ajuntaments bagencs perquè s'impliquin en el projecte de recollida de fotografies anti-gues en què les dones siguin les protagonistes. L'objectiu és recollir imatges per reflectir el treball de les dones a les colònies tèxtils o mineres, a pagès, en la seva vida quotidiana, com tenien cura de les famílies, quina formació rebien o com passaven el temps de lleure. Les imatges recollides s'exposaran a partir del 21 d'abril, coincidint amb la 5a Trobada de Dones.

A més, el 8 de març es farà una tertúlia al Consell amb l'antropòloga Marta González, que parlarà sobre històries de la vida quotidiana de dones del Bages durant el segle XX, i s'exposaran cartells que s'han fet els darrers anys per commemorar aquesta jornada.