L'espectacular increment del nombre de multes captades al punt quilomètric 143,35 de l'eix Transversal, entre Artés i Sallent, i del qual es feia ressò aquest diari en la seva edició d'abans-d'ahir, no és exclusiu del radar situat en aquesta recta. El radar fix que hi ha al quilòmetre 180 d'aquesta mateixa carretera, amb la cruïlla amb la C-17, al terme de Gurb, també ha registrat un augment exponencial del nombre de sancions. En tots dos casos, aquest increment es deu a la reducció de la velocitat obligada per les obres de desdoblament de la carretera, que si bé està senyalitzada, ha agafat molts conductors de sorpresa.

Si el radar del terme de Sallent ha deixat més de mig miler de multes en tres dies tan sols a veïns d'Artés, a la zona de Gurb es reprodueix un patró similar i en unes circumstàncies també molt semblants. L'única diferència és que en el primer cas el límit inicial de 100 km/h s'ha reduït a 80, mentre que en el segon ha passat dels 80 km/h als 60. Tant en un lloc com en l'altre aquesta reducció es va començar a aplicar entre mitjan i final de gener, i la major part de les sancions imposades han tingut la consideració de faltes greus, amb 100 euros de multa, si bé s'aplica un descompte del 50 % si es paguen de manera immediata.

En el cas de Gurb, les sancions s'han tornat a tallar a final de febrer per la instal·lació d'un pas provisional amb bandes rugoses.