El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha expressat avui tot el suport del seu partit a l'alcalde de Moià (Bages), el republicà Dionís Guiteras, i ha criticat que un jutge l'hagi multat perquè l'ajuntament no pugui pagar els deutes contrets per l'anterior consistori governat per CiU.

L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras (ERC), ha estat multat per un jutge amb 150 euros diaris per no pagar els 500.000 euros que l'ajuntament deu a una constructora per unes obres realitzades l'any 2007 quan el consistori estava governat per un altre alcalde, de CiU.

En una roda de premsa realitzada aquest migdia, Junqueras ha advertit que "no té sentit que un alcalde hagi de pagar de la seva butxaca una multa pels incompliments pressupostaris del seu antecessor", quan "si algú ha de pagar hauria de ser aquest últim".

"En quin món estem que els jutges condemnen aquells que intenten resoldre els problemes heretats en lloc de aquells que els han creat?", s'ha preguntat Junqueras abans de recordar que l'anterior alcalde pertany a la formació que governa actualment la Generalitat.

Després d'expressar "tot el suport d'ERC a l'alcalde actual de Moià", Junqueras s'ha mostrat partidari que l'ajuntament o la Generalitat emprenguin accions judicials contra l'anterior consistori, ja que "Esquerra sempre ha cregut que s'han d'exigir responsabilitats polítiques i jurídiques a aquells que malgasten els diners públics".

Junqueras ha admès que "els ajuntaments estan infrafinançats i aquesta és una realitat que s'ha de resoldre", però també és cert, ha precisat, que "en alguns casos hi ha hagut una gestió inadequada de recursos públics en institucions, i el govern espanyol n'és un clar exemple, però també hi ha ajuntaments com aquest".