Els funcionaris de presons tornen a bloquejar aquest dilluns els accessos a quatre centres penitenciaris catalans en protesta per la situació dels interins, segons informa Christian Pérez, president del sindicat CSIF. El bloqueig al centre de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, ja s'ha aixecat, i des de fa poca estona també s'han pogut fer els canvis de torn a Brians I i Brians II, a Sant Esteve Sesrovires, i Quatre Camins, a la Roca del Vallès. En aquest últim, uns 150 funcionaris protesten des de les sis de la matinada i no tenen intenció de desbloquejar els accessos, i així impedir el canvi de torn, segons Christian Pérez.

Els funcionaris de presons, com ja van fer en la protesta de divendres passat davant la presó Model de Barcelona, es queixen per la reducció d'un 15% del sou i la jornada del personal interí de l'àrea de rehabilitació dels centres penitenciaris.

Segons va explicar divendres a l'ACN el criminòleg Francisco Merino, de la presó de Brians 2, la decisió de rebaixar un 15% la jornada i el sou dels interins és un "cop molt fort" contra la rehabilitació i la reinserció dels presos. Segons ell, el model de rehabilitació penitenciària català ha estat pioner a Europa i a l'Estat, i aquestes retallades el poden deixar molt malmès. Per això, amb aquesta reducció els presos que acabin condemna podrien sortir al carrer amb "situacions molt perilloses" per la resta de la societat.

Dilluns passat, 27 de febrer, un centenar de funcionaris de presons es van concentrar davant del Parlament per denunciar la reducció d'un 15% de la jornada a més de 800 interins de l'àrea de rehabilitació dels centres penitenciaris i de justícia juvenil. UGT ha assegurat que això suposa la reducció de les hores laborables de 411 interins, d'un total de 700 treballadors, de rehabilitació i més de 400 en el cas de la justícia juvenil.