L'Ajuntament de Súria ha rebut de la Diputació el projecte d'urbanització de la tercera fase del carrer de Sant Sebastià, fins a connectar amb la plaça de Sant Jaume. Aquesta intervenció permetrà completar la connexió entre el Poble Vell, el barri de Sant Jaume i la carretera.

El projecte forma part de les intervencions previstes en la Llei de Barris i comporta l'adequació de la que ha de ser la principal vial de connexió entre Sant Jaume i el Poble Vell. La urbanització s'està desenvolupant en tres fases: una primera, ja realitzada; la segona, amb les obres a punt d'iniciar-se; i la tercera, que correspon al projecte que ahir es va lliurar.

El model d'urbanització proposa l'ampliació de la secció del carrer, fent-lo més còmode per transitar-hi a peu.

També es crea un espai urbà amb nous recorreguts per als vianants en substitució d'una illa de cases, que actualment es troba en procés d'enderroc, per tal de proporcionar un esponjament al barri. En aquesta actuació també s'aprofita el desnivell per preveure la localització d'un futur equipament en estudi.

La redacció del projecte que ahir es va lliurar ha tingut un cost de 18.121,13 euros, del qual la Diputació de Barcelona n'assumeix 11.515,33 euros i l'Ajuntament de Súria, 6.605,80 euros.

Pel que fa al projecte de reforma d'aquest vial, la Diputació de Barcelona ha subvencionat la segona fase, que s'iniciarà properament, amb un total de 250.000 euros, i l'enderroc de l'illa de cases, part del motiu de l'actual projecte, amb un total de 52.000 euros.

Després de rebre el projecte de mans del diputat d'Infraestructures i Urbanisme, Alberto Villagrasa, l'alcalde de Súria, Josep Maria Canudas, va agrair "la predisposició" de la Diputació a col·laborar en el desenvolupament de projectes amb els municipis.