L'Ajuntament de Castellbell es va adherir en el ple municipal de dimecres l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència, tot i que l'equip de govern (PSC) no hi va donar suport.

La moció la van presentar conjuntament els regidors d'ERC, CiU i del GIpCV en una iniciativa promoguda per l'associació Castellbell i el Vilar Decideix. Aquestes tres formacions, que són a l'oposició, hi van votar favorablement, mentre que els cinc regidors socialistes assistents al ple van optar per l'abstenció. Això va facilitar que els 4 vots dels regidors a l'oposició fossin suficients per integrar l'Ajuntament de Castellbell a aquesta associació per la independència.

Abans de procedir a les votacions un portaveu de Castellbell i el Vilar Decideix va fer un breu resum sobre el creixement del moviment independentista català i sobre el dret a l'autodeterminació dels pobles.

Callús també s'hi integra

Un altre Ajuntament que ha decidit formar part d'aquest moviment és el de Callús. En aquest cas, tant govern (CiU) com oposició (Treballem per callús-PM) hi van votar a favor.

L'única excepció va ser la candidata d'aquesta segona força, Dolors Codina, que va optar per l'abstenció. La proposta l'havien presentada conjuntament ERC i SI. A hores d'ara aquest moviment compta amb més de 300 municipis i 18 consells comarcals.