L´assemblea que ha celebrat aquest dijous al migdia el Consell Consultiu de la Gent Gran del Bages ha donat llum verda perquè aquest òrgan treballi en dues propostes aquest 2012. En el marc de l´Any Europeu de l´Envelliment Actiu els membres del Consell Consultiu han acordat fomentar la relació entre generacions i dibuixar un mapa comarcal amb diferents recorreguts saludables per sortir a caminar. L´assemblea ha reunit una quarantena de persones representants d´entitats que treballen en l´àmbit de la gent gran i d´un total de vuit ajuntaments de la comarca.

Dues iniciatives

La primera iniciativa pretén que la gent gran del Bages es relacioni amb els alumnes de 5è i 6è de Primària de les escoles de la comarca per compartir experiències i coneixements. Es proposarà als alumnes i a les persones grans fer un recull de fotografies. Posteriorment, amb aquest material, es muntaran exposicions als centres escolars per veure les diferències entre les generacions, però també aquells aspectes que es mantenen iguals malgrat el pas dels anys. La segona proposta s´emmarca en l´àmbit de la salut i planteja traçar un mapa comarcal amb itineraris perquè les persones grans puguin sortir a caminar. El Consell Consultiu treballarà amb la col·laboració dels professionals de les àrees bàsiques de salut i la intenció és tenir definits els recorreguts a finals d´any. L´objectiu és poder fer un inventari i que quedi recollit en format digital o en paper perquè tothom el pugui consultar. Des del Consell Comarcal es demanarà la col·laboració dels ajuntaments en aspectes com la senyalització dels camins.

Oficina de Gent Gran Activa

L´assemblea d´aquest migdia ha comptat amb la participació del director de l´Oficina de la Gent Gran Activa de la Generalitat, Agustí Vilà. Vilà ha explicat el funcionament de l´oficina, les accions que s´impulsen per promoure els Consells Consultius de la Gent Gran i ha repassat el calendari d´activitats impulsades des de la Secretaria de Família de la Generalitat de Catalunya amb motiu de la convocatòria de l´Any Europeu de l´Envelliment Actiu.