Sant Fruitós de Bages és el municipi bagenc de més de

5.000 habitants amb un major percentatge de persones que entren al poble respecte a les que en surten. Cada dia hi arriben més de 2.000 persones procedents d'altres localitats.

Per què creu que Sant Fruitós trenca la tendència del Bages?

Crec que ens afavoreix gaudir de polígons tant industrials com comercials. És el principal factor que ens diferencia d'altres municipis com Sant Joan i Sant Vicenç. També cal dir que tenim la sort de disposar d'espais turístics com Sant Benet, que també atreuen molta gent.

I tot amb una taxa d'envelliment molt baixa.

Sí, el que demostra que la gent no es queda perquè està jubilada.

L'informe de l'Institut d'Estadística de Catalunya pertany a la campanya 2010. Creu que les coses han canviat gaire?

No crec que hagi variat gaire. Sí que és cert que algunes empreses han tancat, però com a tot arreu. Així, considero que tot hi haver hagut reducció de treballadors, mantenim una quantitat de polígons i empreses superior al que és habitual.

Què li falta al Bages?

Depenem molt de comarques veïnes. No és bo que una part important de la nostra població activa hagi de desplaçar-se per estudiar o treballar. Si pogués triar, em quedaria amb dependre de nosaltres mateixos.

I el turisme?

La realitat demostra que és un factor econòmic important. Les comarques ben dotades ara estan notant menys la crisi que aquelles on és inexistent. Nosaltres tenim la sort de tenir Sant Benet, però a nivell de comarca turísticament ens falta molt per recórrer.