Castellbell i el Vilar va inaugurar ahir amb la presència del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, una nova avinguda amb carril bici que servirà per girar definitivament el full d'una de les reivindicacions més velles del municipi: la connexió i vertebració dels tres nuclis principals de la població (el Borràs, la Bauma i el Burés), històricament diferenciats.

El projecte, que es va començar a definir en la legislatura anterior, té per objectiu "generar connectivitat per a vianants i bicicletes", però també "assolir la millora paisatgística" amb "la creació de 305 metres linials d'avinguda arbrada", segons va detallar l'alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia. L'obra comportarà una millora notable en la mobilitat i seguretat dels vianants, ja que fins ara hi havia molts trams de carretera on havien de conviure, per força, cotxes i persones.

Es tracta, doncs, d'una obra vital i molt important per als ciutadans de Castellbell, que ha comprotat urbanitzar l'últim espai buit que hi havia entre els barris del Burés, situat més al nord, i el del Borràs, on hi ha els principals serveis. A més, l'actuació permet relligar i vertebrar un municipi que es caracteritza per tenir una estructura urbana allargada. L'actuació, que ha costat 624.500 euros, s'ha finançat amb subvencions de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat.

La tallada de la cinta inaugural es va fer ahir cap a la 1 del migdia. Les autoritats, encapçalades per l'alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia, i pel president de la Diputació, Salvador Esteve, van ser els primers d'estrenar oficialment l'avinguda amb una passejada de la plaça de la deixalleria al centre cultural Joan Masats.