L'aposta que la Fira d'Artés ha fet per obrir el certamen a nous horitzons comença a rutllar. El sector de les energies renovables, en especial el de la biomassa, ha entrat amb empenta a la 52a Fira d'Artés i ha aconseguit una fita difícil en els temps que corren: mantenir el nivell d'expositors d'edicions anteriors. Ahir, els estands més tradicionals dedicats als vehicles i a la maquinària agrícola van conviure de bon grat amb els que explicaven els avantatges mediambientals i econòmics d'instal·lar una caldera de biomassa. El certamen, que com sempre està carregat d'activitats paral·leles, continua avui.

Informació a fons a l'edició impresa

Jesús Font regenta l'empresa de remolcs, jardineria i maquinària agrícola i forestal Jesús Font SCP, amb seu a Navàs. El seu pare va exposar a la Fira d'Artés des de la seva tercera edició (fa exactament 50 anys) i fins que es va jubilar. Ell ha seguit el que anomena "una tradició". Ahir, empolainava la maquinària amb el seu fill Roger, que encara no sap si seguirà els passos de l'avi i del pare.

El seu pare ja exposava a la Fira d'Artés i vostè ha continuat. Com ha canviat amb els anys?

Sí, anem continuant, però el món ha canviat molt. Hi ha hagut molts canvis perquè tot ha variat molt, però de moment anem bé.

Així la cosa va anant bé?

Sí.

Surt a compte muntar tota l'exposició de maquinària o és més per tradició?

A compte a compte... si ho comptessis tot, com les hores que hi posem, no, però havent-hi vingut tants anys hi has de ser, perquè si ja no hi ets, aleshores sí que ja no et veuen, i encara és pitjor. Venir a Artés ja és una tradició i crec que encara va bé.

Es lliguen vendes en aquests dos dies o munten l'estand per donar-se a conèixer?

Una mica de tot. Sempre surt alguna cosa mentre estàs a la fira. I a vegades surt uns quants dies més tard. A vegades et trobes clients que et vénen a la botiga de Navàs i et diuen "escolta, que vaig veure una màquina que tenies a la Fira d'Artés", i aleshores sí que ho lligues.

Així, no se sap mai...

Sí, potser et penses que no has fet gaire cosa i després, al cap dels mesos, et vénen a demanar un producte. Fins i tot hi va haver un client que va venir i em va demanar un estri que havia vist en una fira de dos anys abans!

Tenen remolcs, maquinària agrícola i forestal.

Sí, i jardineria, que potser és el que avui en dia tira més, ja que cada vegada hi ha més espais verds, anem fent bastant bé.

Estan preocupats pel temps que pot fer? (ahir al matí feia sol, però a les dotze es va ennuvolar de cop i volta).

El temps està una mica insegur i això pot repercutir. Si plou i fa fred, molta gent ja no surt i no hi ha tant ambient, però bé... esperem que el temps aguanti, encreuarem els dits.

Com veu que hagin entrat les energies renovables a la fira?

Jo ho veig bé, és un sector que pot captar més públic i més ambient, i això és bo per a tots.