Un treballador ha mort aquest dissabte a la matinada en un accident laboral a les mines de Súria (Bages), segons han informat els Mossos d'Esquadra. El sinistre s'ha produït a dos quarts de quatre de la matinada a l'empresa de les mines de Súria situada al quilòmetre 1,2 de la carretera B-423 quan el treballador, que feia tasques de manteniment dels ascensors d'una mina, s'ha precipitat al fons d'un pou des de una altura d'uns 80 metres i ha mort. Es tracta de Jorge M. M., de 46 anys, nacionalitat espanyola i veí de la localitat. La policia està recollint tota la informació per tal d'esclarir els fets de l'accident i posar-los en coneixement del jutjat de guàrdia i del Departament de Treball.

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat amb els membres del Grup d'Actuacions Especials (GRAE), i els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

L'accident s'ha produït a les instal·lacions de la mina de Cabanasses de Súria on ha mort un treballador de l'empresa subcontractada IMSA. Es tracta de Jordi Martínez Miguel. L'empresa minera Iberpotash lamenta profundament l'accident laboral i ha traslladat el seu condol i la solidaritat a la família, així com als companys i als amics de la víctima.

Segons les primeres investigacions dutes a terme, l'accident s'ha produït cap a dos quarts de quatre d'aquesta matinada quan la víctima realitzava tasques de manteniment a la vertical del pou i s'ha precipitat des d'una altura d'uns 80 metres. IMSA és una empresa especialitzada en manteniment mecànic de pous miners que des de fa anys treballa per Iberpotash.

A hores d'ara es desconeixen les causes de l'accident, que haurà d'esbrinar la companyia i les autoritats competents.

En senyal de dol i solidaritat, les instal·lacions industrials i mineres de Súria i Sallent han aturat de forma immediata la seva activitat fins després dels funerals per la víctima, que tindran lloc aquest diumenge a un quart de dues del migdia a l'Església Parroquial de Sant Cristòfol de Súria.

En un comunicat, Iberpotash ha reiterat el seu compromís per la seguretat del seus operaris i col·laboradors, com a eix fonamental de la seva política empresarial.