Artés per la Independència, una assemblea territorial de l'Assemblea Nacional Catalana, es presentarà en públic aquest proper dissabte després d'haver-se constituït recentment. Segons han explicat des del moviment, la constitució és fruit de la unió de diversos esperits independentistes artesencs, alguns d'ells implicats a la passada iniciativa popular d'Artés Decideix i altres provinents d'altres entitats del municipi.

La presentació es farà dissabte a la plaça Vella d'Artés. A les onze del matí es penjarà l'estelada gegant, de 15 x 30 metres, i es farà una ballada de bastons. Es convida a tothom a assistir amb una estelada per tal de fer una fotografia conjunta. A la una del migdia, a Cal Sitges, es presentarà l'Assemblea Nacional Catalana a Artés i l'escriptor Enric Larreula farà una xerrada.

L'Assemblea té com a objectiu crear una base social estructurada en més de 240 assemblees territorials d'àmbit local de barris, districtes o municipis de més de 3000 habitants i d'àmbit comarcal en les zones menys poblades.