A

nna Piella, de 28 anys, i Òscar Mascaró, de 33, són una parella de Moià que a partir d'avui posaran rumb a un somni que esperen des de fa sis anys i per al qual s'han preparat intensament els últims mesos: fer la volta al món amb la seva autocaravana.

Partiran aquest mateix matí en un llarg viatge que els ha de portar per desenes de països d'Europa, Àsia i Amèrica, i que realitzaran en companyia de les seves dues gosses, la Nala i la Nuca. Per fer-ho, Òscar Mascaró ha aparcat la seva feina en un taller mecànic, i la seva parella ha demanat dos anys d'excedència com a mestra en educació especial. Impulsats per les ganes de veure món "que sempre hem tingut", i "per la sensació d'alentiment del temps que comporta viatjar", la jove parella moianesa s'ha decidit a emprendre una aventura que fa tot un any que preparen.

La furgoneta ja l'havien comprada de segona mà el 2007, però no tenia finestres, ni claraboies..."i aquests darrers mesos l'hem transformada en una autocaravana", aprofitant els coneixements de mecànica de l'Òscar, i amb l'ajuda d'un fuster i un electricista. Per adaptar-la, havien estalviat tant com van poder, i darrerament s'han venut el cotxe i el mobiliari de la seva casa de lloguer. I és que també han hagut de fer front al cost d'adquirir la infinitat de permisos que requereix una aventura com aquesta; des de documentació específica per poder entrar a determinats països amb un aval bancari inclòs, fins al carnet de conduir internacional, visats, assegurances mèdiques, vacunes "tant per a nosaltres com per a les gosses", entre altres. També han reservat una part per cobrir tant com puguin del viatge, però assumint que s'hauran de buscar la vida amb alguna feina quan se'ls acabi el pressupost.

La ruta que tenen pensada els portarà de Moià cap al centre d'Europa, els països bàltics i Rússia. A partir d'aquí tornaran cap al sud per Ucraïna i l'Europa de l'Est i entraran a l'Àsia per Turquia. Travessaran països com l'Iran, el Pakistan i l'Índia, fins que un ferri els portarà cap a Tailàndia, Laos i Malàisia, des d'on n'agafaran un altre per creuar el Pacífic i viatjar per tot Amèrica, fins a la tornada cap a Catalunya.