El Bages tindrà un tren especial per anar a la manifestació de l'Onze de Setembre de Barcelona si ven un mínim de 300 bitllets, que és la capacitat d'un comboi. Ahir, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Bages ja havia venut 185 tiquets. El preu és de deu euros i es poden adquirir a la seu d'Òmnium Cultural de Manresa.

El delegat del Govern a la Catalunya central, Jordi Moltó, va confirmar ahir a Regió7 que Manresa tindria places de tren per anar a la manifestació independentista de l'Onze de Setembre a Barcelona. Arran d'una petició de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Bages, Moltó ha actuat d'intermediari per a facilitar l'anada de bagencs a Barcelona, després que la flota d'autocars estigui ja completa. Segons va explicar Moltó, Ferrocarrils decidirà dilluns vinent si habilita un tren especial o augmenta vagons del servei habitual, una decisió que dependrà de la demanda i de les capacitats tècniques de Ferrocarrils. El mateix dilluns s'acabaran de definir també els horaris. A última hora del vespre, l'ANC va comunicar a Regió7 que ja havia venut 185 bitllets per viatjar en tren a la manifestació.

S'esgoten les places d'autobusos

L'alta demanda per assistir a la manifestació independentista de l'Onze de Setembre de Barcelona, que marxarà sota el lema "Catalunya, nou estat d'Europa", ha fet que ja no sigui possible contractar busos a la Catalunya Central.

Si fa just una setmana els autocars contractats ja sobrepassaven la quarantena, tal com ja va informar aquest diari, ahir ja es va fer el ple. Segons les dades facilitades per l'organització, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), i per altres entitats i partits que també organitzen busos, el Bages, el Berguedà, l'Anoia i el Solsonès mobilitzaran més de 3.000 persones que viatjaran de manera organitzada a Barcelona repartides en 56 autocars. I, com diuen des de les empreses de transport, "perquè no en poden ser més, perquè de demanda encara n'hi ha".