L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada posa en marxa aquest dilluns un projecte de recollida d'aliments que té per objectiu abastar el Banc d'Aliments Municipal per poder oferir un suport bàsic a les famílies més necessitades del municipi.

Batejat amb el nom d'El Rebost, mitjançant aquesta iniciativa es distribuiran un total de 16 cistelles en diferents equipaments i establiments de Sant Joan, que esdevindran els punts on poder fer el donatiu d'aliments que, cada setmana, voluntaris de Creu Roja recolliran i portaran al Banc d'Aliments Municipal per tal que es puguin repartir entre les famílies que en són usuàries.

Des de l'Ajuntament s'ha posat èmfasi en "la importància d'un projecte d'aquestes característiques en un moment com l'actual, en què cada vegada més famílies necessiten un suport bàsic per al dia a dia i es fa una crida a la població a col·laborar en la mesura que sigui possible". Cal tenir en compte que no es poden donar aliments frescos ni que requereixin una conservació en fresc. Els productes que sí que es recomana aportar-hi són llegums secs o envasats, oli, conserves, pasta, arròs, farines, sucre, llet, llaunes i bricks, entre d'altres.

Gràcies al conveni de col·laboració que fa uns mesos van signar l'Ajuntament i Creu Roja, persones voluntàries d'aquesta entitat s'encarregaran de recollir, de forma setmanal, els productes.