El serrat de les Forques és un dels llocs més emblemàtics de Sant Feliu Sasserra. Ja es troba documentat als segles XVI i XVII i és on es penjaven les bruixes del Lluçanès.

El dia 1 de novembre, el poble de Sant Feliu Sasserra s´endinsa en el món de les bruixes amb el mascle cabró i les danses rituals, que tenen el seu origen en l´acusació de bruixeria d´unes veïnes del poble a principi del segle XVII.

La nit del 31 d´octubre, l´espectacle Dues bruixes a la plaça de l´Església donarà el tret de sortida a la Fira de les Bruixes de Sant Feliu. Tal com afirma el seu alcalde, Josep Romero, «cada any fem un espectacle diferent i amb un guió nou per no caure en la monotonia». La funció començarà a partir de les 11 de la nit i tindrà un durada aproximada d´una hora. Tot seguit Nyandú i l´orquestra Mitjanit actuaran a l´Ateneu del poble i es clourà així la 12a Fes-ta Bruixa, el preàmbul de la fira.

L´endemà, el dia 1 de novembre, els carrers del poble s´ompliran amb les parades d´artesans i comerç local, les tarotistes, la taverna esotèrica i els múltiples personatges caracteritzats que ens traslladaran a un temps passat. Tot i ser un poble petit, l´alcalde Romero afirma que «més de mig poble participa d´alguna manera o altra en la fira», i així s´aconsegueix que sigui una fira consolidada en aquesta època. Així doncs, la unió de tot el poble fa que per uns dies, Sant Feliu Sasserra sigui un punt d´atracció per a tots els amants d´aquest món màgic i misteriós.

Al llarg de tot dijous s´aniran fent espectacles a la plaça de l´Església i en alguns hi participaran els més petits de casa.

El punt final d´aquesta Fira de les Bruixes serà a partir de les set de la tarda, quan es farà una escenificació d´un judici i un suplici per acabar, tot seguit, amb la resolució de la sentència.

La direcció artística de tots els espectacles d´enguany és a càrrec de Núria Gómez, David Ortega i Mima Riera, i cal destacar que enguany s´han pogut realitzar tres tallers gràcies al programa «Tallers per a la festa» del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquests tallers són un d´herbes remeieres, un de teatre i un de gralla. Gràcies a aquest darrer, es té la intenció que de cara a l´any vinent alguns balls que es facin a la fira es puguin fer amb música en directe.