L'edifici de l'ajuntament de Navarcles arriba aquest any 2012 als cent anys d'història. La construcció, que va ser inaugurada l'any 1912, durant l'alcaldia de Joan Errasti i Arsègul, va ser encarregada a l'arquitecte Ignasi Oms i Pons. Inicialment, en l'ajuntament també s'hi trobaven les escoles municipals, i la seva construcció suposà traslladar el centre del poble cap a un nou eixample durant els anys següents. L'any 1998 va ser ampliat, tot respectant-ne l'estètica i recuperant els esgrafiats de la façana.

Un llibre commemoratiu per a l'ocasió on apareixen més de 2600 navarclins

Amb l'objectiu de commemorar un nombre tan significatiu d'anys com als que arriba aquest any l'Ajuntament de la localitat, es publicarà un llibre amb imatges de més de 2600 persones que habiten en l'actualitat a Navarcles. El llibre s'ha volgut fer donant valor a l´Ajuntament com a lloc des d´on es treballa per al ciutadà, senyalant la idea de que el poble és la gent que el va construint cada dia. És per aquest motiu que en el llibre es recullen fotografies de les persones que fan el poble cada dia: gent que fa esport, que organitza festes, que es troba per cantar, per anar a caminar, per fer teatre...

Aquest dissabte es projectarà un audiovisual que recorre aquests cent anys d'història, mentres que el diumenge tindrà lloc un acte oficial de commemoració

Qui ho vulgui també podrà veure aquest dissabte 22 de desembre, en tres sessions -a les 7, les 7 i mitja i les 8 del vespre-, una projecció de 15 minuts de durada que repassa l' història de l'Ajuntament. El vídeo, produït per l'empresa de Navarcles Thinkandview Multimèdia i Audiovisual i amb la música original del també navarclí Ramon Fonts, recorre a la tècnica d' il·lustració tradicional "frame a frame" i al modelatge 3D amb animació, amb l'objectiu de donar vida a les imatges i reconstruir els espais que es poden veure en cada una de les fotografies.

Ja per acabar, aquest 23 de desembre es celebrarà un acte commemoratiu, que constarà d'una breu conferència sobre Ignasi Oms i Ponsa i l´edifici de l´Ajuntament per part de Raquel Lacuesta, doctora en història de l´Art i membre de l´Arèa de Conservació del Patrimoni de la Diputació de Barcelona, de la presentació del llibre d'imatges de la vila, i d'un homenatge a l'alcalde Errasti i a Secundí Soldevila i Sellarés i Loli Isorna Madroñal, pel treball constant al llarg de la seva vida a favor de la comunitat. Faran el reconeixement a la tasca d´aquestes persones Josep M. Carrera i Macià, metge ginecòleg i Pili Álvarez Fernández, mestre.