Alcaldes i regidors de 16 dels 35 municipis del Bages van donar suport ahir al procés sobiranista de Catalunya. Va ser en un acte simbòlic durant el qual van signar una estelada que a partir d'ara recorrerà tota la comarca i que el 21 d'abril es durà al Collbaix, el cim més alt del Bages.

L'Assemblea Nacional Catalana del Bages (ANC) va citar ahir a la tarda els alcaldes i representants municipals a la zona esportiva del Congost, des d'on es podia veure el Collbaix. També hi havia una gran estelada damunt una taula. Un a un hi van anar passant per deixar la seva signatura a l'estel blanc. També ho feien en un llibre per deixar constància de l'acció.

"La senyera signada pels alcaldes dóna testimoni del suport institucional al procés sobiranista", va assegurar durant l'acte Josep Camprubí, de l'ANC. Abans no es pengi l'estelada al Collbaix és previst que passi per tots els pobles de la comarca perquè tothom qui vulgui també hi pugui estampar la seva firma. Aquest mes representants de l'ANC també la duran al Parlament de Catalunya perquè la signin els caps dels grups parlamentaris que van donar suport a la Declaració Sobiranista. Igualment s'ha convidat el President, Artur Mas, a fer-ho, i a assistir a la marxa popular del 21 d'abril per penjar l'estelada al Collbaix.

Amb aquesta acció l'ANC es proposa "empènyer el procés participatiu" pel dret a decidir, que en aquest projecte hi participi el màxim de gent possible i sumar partidaris a la independència de Catalunya.

A l'acte Camprubí va anunciar que enguany es tornarà a repetir la caravana per la independència que ja es va celebrar l'any passat, així com la Nit del Bages per la Independència.

Així mateix va dir que s'està treballant per crear un grup d'entitats a la comarca que donin suport al projecte independentista per continuar amb la mateixa lògica d'aglutinar el màxim d'adhesions possibles al pla sobiranista.

Entre els alcaldes que ahir van signar l'estelada hi havia el de Manresa, Valentí Junyent. També els de Santpedor, Navàs, Sant Fruitós de Bages, Balsareny, Sant Vicenç de Castellet, Artés, Súria, Avinyó, Sant Feliu Sasserra, Callús, Sant Joan de Vilatorrada i Fonollosa. També hi havia regidors de Cardona, Castellbell i el Vilar i Navarcles.

Altres ajuntaments de la comarca que ahir no van enviar cap representant al Congost han anunciat que se sumaran a la iniciativa. L'Assemblea Nacional Catalana té representació a pràcticament tots els pobles del Bages.