La Fira d'Artés repetirà enguany l'aposta per les energies renovables iniciada en la darrera edició, quan el sector de la biomassa va entrar amb força en un certamen que, des de fa 53 anys, té la maquinària agrícola i el motor com a pals de paller.

La fira se celebrarà aquest cap de setmana, 6 i 7 d'abril, amb un extens programa d'actes paral·lels.

L'Ajuntament d'Artés va fer una valoració positiva de l'entrada de les energies renovables en un certamen que cada any mira de reinventar-se per assegurar-se la supervivència. En l'edició del 2012, a banda dels sectors tradicionals, es va apostar per sectors emergents com els de la biomassa, les plaques solars, la nova il·luminació led o els tractaments d'aigües domèstics, sectors que aquest cap de setmana tornaran a ser presents a Artés. La idea, segons fonts municipals, és que puguin complementar els estands de maquinària agrícola i els del món del motor per mirar de captar el màxim nombre de públic possible.

Reforçar el motor

Amb la mateixa idea de guanyar més gent, enguany s'ha tornat a apostar per les activitats paral·leles lligades al món del motor. No hi haurà exposició de cotxes tunnning, però sí la segona edició del Motorshow, així com l'esbojarrada baixada d'andròmines i les exhibicions de trial. Lligant els dos temes principals (noves energies i motor) hi haurà com a novetat una xerrada sobre el vehicle elèctric (vegeu desglossat en negreta).

Menys metres, més diners

Entre tots els sectors, Artés tindrà una exposició de 40.300 metres quadrats a l'aire lliure. Tot i que són 200 menys que en la darrera edició, la xifra de superfície exposada continua sent alta, sobretot si es té en compte la greu crisi, que els darrers anys ja ha fet desaparèixer en alguns municipis de Catalunya fires multisectorials similars a la d'Artés. També ha descendit una mica (de 55 a 45) el nombre d'empreses participants.

Tot i això, cal destacar que sí que ha pujat el valor del material exposat que es podrà veure al carrer. Si el 2012 era de 10,6 milions d'euros, en aquesta edició serà de 12,3 milions d'euros. També hi haurà més parades d'artesans i de firaires (es passa de 75 a 80).

Amb tot, l'Ajuntament ha disposat d'un pressupost de 30.000 euros (5.000 menys que l'any passat) per fer rutllar la fira, seguint la tendència de contenció iniciada ja fa uns anys.