L'institut escola Sant Jordi de Navàs ha organitzat una jornada de portes obertes que servirà d'inauguració oficial dels mòduls provisionals que ha estrenat aquest curs al costat de l'Eix per als alumnes de secundària.

La jornada s'ha programat per a aquest proper diumenge amb presència de la comunitat educativa del centre i de les autoritats municipals. Les instal·lacions estaran obertes al públic entre les 11 del matí i les 2 del migdia, mentre que l'acte d'inauguració s'ha preparat per a les 12. A partir de les 2, la festa es traslladarà a la pista Sant Jordi, que forma part de l'edifici de primària, on hi ha previst un dinar de germanor.

La inauguració oficial dels mòduls arriba uns mesos després de la seva estrena, que va ser poc després de començar el curs, tan bon punt la Generalitat els va haver instal·lat i l'Ajuntament va acabar d'urbanitzar l'entorn.

El CEIP Sant Jordi va esdevenir institut escola el curs passat, amb una aula provisional per als alumnes de 1r d'ESO a l'escola de música. Ja amb dos cursos, el setembre es van reprendre les classes en aquell mateix edifici, fins que poques setmanes després tots els alumnes es van poder traslladar als mòduls del costat de l'Eix, com a mesura provisional fins que s'hagi construït l'edifici definitiu al costat del pavelló, que no té data.

Mentrestant, les classes de secundària (que els dos propers anys s'ampliaran fins a 4t d'ESO) es mantindran a la zona on hi ha els mòduls. De moment n'hi ha tres, amb un total de sis aules i les dependències comunes, que inclouen despatxos, la sala de professors, i una aula de tecnologia. Tanmateix, no hi ha espai per a tot, de manera que per a determinades matèries s'han d'utilitzar les instal·lacions de l'edifici de primària, ubicat en una altra part del poble.

La direcció del centre ha considerat la necessitat d'organitzar la jornada de portes obertes com un deute als pares i al poble en general "després que l'institut públic ha estat una proposta llargament reivindicada" pel conjunt de veïns, explica la seva directora, Marialba Casellas, malgrat que a Navàs ja hi ha un institut concertat.