El secretari d'Organització de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Josep Rull, ha defensat la hisenda pròpia i ha assegurat que servirà per "agafar musculatura" de cara al futur. Rull va fer aquestes declaracions ahir a Cardona després de participar en una reunió de dirigents locals del partit. Segons Rull, la hisenda pròpia permetrà als ciutadans, empreses i administracions locals poder ingressar els seus impostos a l'agència tributària catalana que es desplegarà arreu del territori. "Fins que no sigui una realitat, la Generalitat recaptarà els diners però els transvasarà a l'administració espanyola", va afegir. Segons ell, aquest procés servirà "per agafar musculatura i obtenir dades més detallades de cara a una hisenda catalana".

El secretari d'Organització de CDC també va aprofitar per denunciar que el govern central posa de manifest la seva "debilitat" quan respon al plantejament sobiranista a Catalunya amb l'"amenaça" de portar el Consell Assessor per a la Transició Nacional al Tribunal Constitucional. "Els països seriosos com el Regne Unit o el Canadà no amenacen, sinó que ofereixen alternatives democràtiques perquè el poble es pugui expressar lliurement", va afegir.

El govern de Mariano Rajoy va avançar divendres que incorporarà "algunes qüestions" a les al·legacions al procés sobre la declaració sobiranista del Parlament impugnada davant el Tribunal Constitucional, i es va referir en concret al Consell Assessor per a la Transició Nacional, l'òrgan consultiu del Govern català per preparar la consulta i construir les denominades estructures d'Estat. Per al secretari d'Organització de CDC, la reacció del govern central "basada en l'amenaça i el discurs de la por" contrasta amb "la determinació i la radicalitat democràtica del president de la Generalitat, Artur Mas, del Govern de Catalunya i de CDC".