El departament de Territori i Sostenibilitat ha anunciat que els treballs per reparar els bonys apareguts en un tram de l'Eix Transversal (entre els municipis bagencs d'Aguilar de Segarra i Rajadell) començaran dilluns que ve i s'allargaran quatre setmanes. Els sondejos fets en aquest tram de tres quilòmetres han determinat que el problema se situa en el sistema de drenatge. Fonts del departament han explicat a l'ACN que en aquest punt "les aigües no s'evacuen prou bé, hi ha hagut filtracions i això ha provocat les ondulacions al ferm". El Govern ha matisat que les obres no tindran cap cost per l'administració en tractar-se d'un defecte de l'obra i aniran a càrrec de l'empresa concessionària, Cedinsa.

Tres mesos després d'inaugurar-se l'Eix Transversal van començar a aparèixer bonys i ondulacions en un tram de 3 quilòmetres entre Aguilar de Segarra i Rajadell. Davant d'aquest fet, la Generalitat i l'empresa concessionària Cedinsa van iniciar a principis del mes d'abril diversos assajos en el terreny per determinar l'origen del problema. Els problemes s'han detectat en direcció Manresa.

Amb els resultats dels assajos sobre la taula, el departament de Territori i Sostenibilitat ha constatat que el problema se situa en el sistema de drenatge de la via. "Les aigües no s'evacuen prou bé i això ha provocat filtracions i ondulacions al ferm", han constatat. El Govern també ha volgut deixar clar que els problemes de drenatge s'han detectat només en aquest tram bagenc i no a la resta de l'Eix Transversal.

La solució passa per instal·lar un nou sistema de drenatge i l'estesa d'una nova capa de paviment. Els treballs previs de les obres començaran aquest dijous i divendres amb la instal·lació de la senyalització provisional i la pintura vial. Tanmateix, el gruix de les actuacions s'iniciarà a partir de dilluns vinent. El departament ha anunciat que les restriccions de trànsit amb motiu de les obres afectaran un tram de 10 quilòmetres per motius d'operativitat.

Les restriccions de transit podran ser de dos tipus: ocupació d'un carril en sentit Manresa o desviament dels vehicles per l'altra calçada, en doble sentit. A més, el departament de Territori ha anunciat que es limitarà la velocitat permesa i es prohibirà l'avançament en el tram on s'actua. Els treballs es duran a terme de dilluns a divendres feiners, entre vuit del matí i vuit del vespre, i tindran una durada aproximada de quatre setmanes.