La Fira d'Artesans i Productors dels Parcs Naturals que se celebrarà aquest proper diumenge a Mura obrirà el calendari d'activitats del programa Viure el parc, de Sant Llorenç del Munt i la serra de l'Obac. El certamen tindrà lloc a partir de les 12 del migdia i hi haurà també la cuina, els vins i els productes naturals dels restaurants, cellers i productors del programa El parc a taula.

De les diferents activitats programades al llarg de les properes setmanes a l'entorn d'aquest espai natural situat a cavall del Bages i el Vallès destaca la Matinal al parc, que tindrà lloc el diumenge 5 de maig a la Casa Nova de l'Obac, amb una proposta totalment renovada.

El dia 8 de juny arribarà la tradicional Nit d'estels a Castellar del Vallès, a l'àrea d'esplai de les Arenes, en què el protagonista serà el cel i la seva descoberta.

L'entorn natural, el patrimoni històric i cultural, l'ús públic i la gestió dels parcs seran els eixos fonamentals del treball escolar en el projecte anomenat Creem, coneixem i vivim el parc. Els nois i les noies de 5è de primària hauran treballat aquest projecte en les sortides escolars.