L'episodi de pluges que es va acabar ahir, i que s'ha allargat durant sis dies, ha acumulat entre 90 i 100 litres d'aigua per metre quadrat a la majoria d'observatoris del Bages.

Les precipitacions, que van començar dijous, han estat principalment intenses a la meitat sud de la comarca, que és on s'han donat els principals registres. A Montserrat, per exemple, s'han acumulat 106,6 litres per metre quadrat, i a Castellbell i el Vilar 100,8, mentre que també destaquen els 97 de Fals, els 95,8 de Navarcles, o els 95,4 del Pont de Vilomara. La ciutat de Manresa n'ha sumat 86,4 en el total dels sis dies.

Juntament amb el Bages, l'Anoia ha estat una altra de les comarques amb un elevat nivell de precipitacions, juntament amb punts del Pirineu i Prepirineu (on van ser en forma de neu durant el cap de setmana en alguns indrets). En aquest sentit, destaquen especialment els 151,4 litres per metre quadrat a la Llacuna, els 149,3 de Prat d'Aguiló (a l'Alt Urgell), els 134,9 de Gisclareny, els 112,3 de Lladurs, els 108,3 de la Pobla de Lillet, i els 107,3 d'Òdena.

Aquestes pluges han situat el nivell dels embassaments del Llobregat i el Cardener per sobre del 73 %, i també han fet augmentar el cabal dels rius de les comarques centrals, com es pot apreciar a les fotografies del riu Calders al seu pas per Navarcles que acompanyen aquest article, separades per només vint dies de diferència.