Un veí de Sant Vicenç ha estat retingut aquest dijous al matí durant més de mitja hora dins l´oficina que el Banc Popular té al carrer Gran d´aquesta població, per un conflicte vinculat amb la hipoteca, segons fonts de la Plataforma d´Afectats per la Hipoteca (PAHC) del Bages.

Els fets han passat cap a les 11 del matí, quan l´home en qüestió i la seva dona s'han dirigit a l´entitat per negociar el cost de la taxació del seu habitatge amb el banc de cara a una futura dació en pagament per no poder fer front a la hipoteca. Els acompanyaven tres membres de la PAHC del Bages, però un cop han estat al banc, només hi ha pogut accedir l´afectat, a qui han retingut a l´interior mentre la seva dona i els tres acompanyants s'han hagut de quedar fora.

La intervenció de Policia Local i Mossos ha permès resoldre la situació, «i el banc ha accedit a fer-se càrrec de la taxació, d´entre 300 i 400 euros», segons la PAHC. Tanmateix s'ha denunciat als empleats del banc per la retenció.

L'acció arriba dos dies després que una cinquantena de membres de la plataforma es tanquessin dins l'oficina de Caixa Penedès, a Can Jorba de Manresa, durant dotze hores fins aconseguir la dació en pagament per a una família a punt de ser desnonada.