L'Agència Catalana de l'Habitatge ha completat la fase d'enderrocs del barri de l'Estació de Sallent, que entre altres ha permès completar tota l'anomenada zona zero (la que es trobava assentada sobre el de l'àrea de més moviment en el subsòl).

Ahir es van tirar a terra els últims tres edificis que faltaven per completar aquesta fase, situats a la part més perimetral del barri, molt a prop de la rotonda de l'entrada sud de Sallent. Aquesta era la setena fase d'enderrocs que s'ha dut a terme al barri des que se'n va decretar el desallotjament.

En aquest procés, que va començar fa un parell de mesos, s'han aterrat un total de 49 edificacions). Aquesta sèrie d'enderrocs es preveia completar-la dijous, però alguns problemes amb la maquinària van obligar a ajornar-la un dia, segons van explicar fonts de l'empresa que ha executat els treballs.

A partir d'ara només caldrà retirar tota la runa que encara queda dels edificis enderrocats, i separar-ne la que anirà a l'abocador específic de la resta de materials, com fustes o plàstics. L'Incasòl calcula que aquests treballs s'allargaran un parell de setmanes, de manera que a mitjan agost ja estarà del tot net.

Acabada aquesta fase, que es va iniciar el maig però que es va haver d'aturar uns quants dies per retirar l'amiant de tots els edificis i evitar que es barregés amb la runa, encara falten 51 edificacions més per tirar a terra. D'aquestes cases, vint es tiraran a terra en una propera fase que ja hi ha prevista per a començament del 2014, mentre que per a la resta encara no hi ha un calendari establert.