Navarcles s'endinsa avui en el gros de la seva festa major, que ja va arrencar amb les primeres activitats ahir al vespre, i que s'allargarà fins dijous vinent, amb un programa carregat de novetats.

Entre les principals innovacions hi ha el correaigua d'aquesta tarda, que canviarà el seu emplaçament habitual del centre del poble per un entorn més espaiós dels afores, al Nou Polígon, que permetrà introduir noves proves en què es combinarà aigua, fang i escuma. Prèviament, s'haurà fet una matinal de tai-txi, i al vespre, la festa es completarà amb l'elecció de l'hereu i la pubilla, un abotifarrada, i una festa a la fresca.

L'edició d'enguany també incorporarà novetats en la vessant esportiva, tenint en compte que l'esport, la salut i la bona alimentació seran l'eix al voltant del qual giraran les activitats de la Fira Nen, que es farà diumenge amb diversos tallers i activitats lúdiques i didàctiques, i que també inclourà propostes pensades per al públic adult. D'una banda, per a demà al matí es preveu una activitat d'orientació, i dilluns, una sortida nocturna de deu quilòmetres per fer corrent.

El jovent també tindrà el seu espai en aquesta festa major, a base de noves incorporacions, des de la nit de talents de diumenge a la nit al parc de Marcel·lí Monrós, fins a la nit chill out de dimarts a la Font Nova, entre d'altres.

Per la seva banda, els amants del vi podran gaudir dimarts d'una sessió de tastos a càrrec de la sommelier local Anna Castillo, que oferirà una selecció de nou vins (i cava) de nou cellers de la DO Pla de Bages, que, a més, servirà d'estrena de l'espai celobert del centre cultural La Creueta. Tampoc no faltaran concerts, balls, sardanes, gegants i el castell de focs.