L'institut Francesc Ribalta de Solsona estrena aquest curs nou horari: d'1/4 de 9 del matí a 3/4 de 3 del migdia. Els alumnes d'ESO i batxillerat, doncs, no fan classe a les tardes i això ha suposat modificacions també en les línies de transport escolar del Solsonès. Tot i els canvis, el centre públic de secundària ha optat per mantenir el servei de menjador i activitats extraescolars a les tardes, així com la biblioteca oberta.

La directora del centre, Teresa Pijuan, va explicar que "volem provar" de mantenir el menjador per tal de seguir oferint el servei a les famílies, si bé ja no hi haurà alumnes becats (els estudiants d'ESO que són de fora de la capital -entre 80 i 90 alumnes- tenien el dinar subvencionat). A més del menjador, altres serveis que oferirà el centre a les tardes són la biblioteca, els patis oberts o les activitats extraescolars, que si bé fins ara es concentraven els dimecres i els divendres a les tardes (quan no hi havia classes), "ara les hem repartit d'una forma més lineal", explica la directora.

L'institut ha optat finalment per aquesta fórmula després de consultar-ho als pares per mitjà d'una enquesta i aprovar-ho el consell escolar. "Hi havia alumnes que ens ho demanaven molt", afegeix.

Quant a l'escola Arrels Secundària, manté l'horari habitual. D'aquesta manera, els alumnes d'ESO continuen fent classe cada tarda excepte divendres, i els de batxillerat i cicles formatius únicament van dilluns a classe a la tarda. Amb el nou horari de l'institut, han avançat una hora l'inici de classes per tal de coincidir per al transport escolar. Ho va explicar a aquest diari la seva directora, Mireia Massana.