L'Ajuntament de Sallent enderrocarà les restes de l'antiga fàbrica Vella (es mantindrà una part de la façana i les xemeneies) aquesta tardor amb la idea de deixar net l'espai per a la nova residència. Es tracta d'un primer pas que "demostra" que l'equip de govern (CiU i PSC) manté la construcció del geriàtric com una "prioritat", malgrat no tenir encara tot el finançament lligat.

L'alcalde de Sallent, David Saldoni, ha avançat a aquest diari el calendari previst per a la residència en resposta a les crítiques que la cap de l'oposició, la republicana Mirella Cortès, ha llançat sobre l'equip de govern, acusant-lo de "no tenir projecte" ni "full de ruta" i de tenir el poble "aturat" (vegeu edició d'ahir).

Saldoni, que ahir va llegir els retrets d'ERC des de Bulgària, on era de viatge institucional, es va quedar "parat" en veure les declaracions de Cortès, que culpava CiU i PSC de no dur a terme temes promesos en les campanyes electorals, en especial la construcció de la residència i la urbanització de l'antiga carretera. Davant les acusacions, Saldoni ha volgut respondre amb contundència i aportant dades sobre els projectes esmentats. La més nova fa referència al geriàtric que es vol aixecar a la fàbrica Vella. L'alcalde ha explicat que es tracta d'un projecte de gran envergadura, que té un cost de quatre milions d'euros, i ha admès que la crisi no ajuda ara a tirar-lo endavant. Però ha assegurat que el seu equip de govern no hi renuncia i que continua mantenint la residència com una "prioritat", de la mateixa manera que "és també una prioritat Cal Carrera".

L'alcalde ha especificat que l'Ajuntament ha anat "fent bossa", que ara ja té "1,5 milions d'euros estalviats" per al geriàtric i que en el proper any treballarà "de valent per fer la bossa més grossa". Saldoni també ha avançat que s'enderrocaran les restes de la fàbrica de cara a tenir ja l'espai disponible.

Segons el projecte inicial, l'enderroc no farà desaparèixer el que és una de les postals que recorden el passat tèxtil de Sallent, ja que es conservaran les dues xemeneies i una part de la façana. La fàbrica Vella, que ara es troba en un estat força lamentable, va arribar a tenir un miler de treballadors els anys 50 i el 1982 es va inundar pels forts aiguats d'aquell any.

La carretera, més endavant

Pel que fa a l'obra de l'antiga carretera, Saldoni ha argumentat que "no es podrà fer aquesta legislatura, i així ja s'ha manifestat a la població", per la falta de recursos del govern, que havia d'aportar 1,2 milions d'euros dels 4,5 que costa. Això, sumat al fet que "ara no és bon moment per a les famílies per atendre les contribucions especials", ha fet "posposar el projecte per a més endavant". De totes maneres, diu Saldoni, "la feina està feta i el projecte redactat i aprovat i, a més, fa poc hem reasfaltat la part més malmesa, la qual cosa ha millorat molt la via".