La SINS Cardener, una Secció d´Institut de Secundària de nova creació de Sant Joan de Vilatorrada, qüestiona la utilitat de la vaga convocada per aquest dijous per protestar contra la LOMCE i planteja una via alternativa. El claustre de professors ha decidit no fer vaga i dedicar unes hores a posar a debat i reflexió en el centre les implicacions de la nova llei educativa obrint el debat a l´alumnat, i convidant a que s´hi sumin també pares i mares i tots els membres de la comunitat educativa.

La SINS Cardener considera "rotundament anacrònic el sistema actual de plantejar i portar a la pràctica les vagues". "No es fa un debat de fons en els centres, els sindicats no informen suficientment i no defensen de forma eficaç els drets del professorat, ni l´alumnat, ni el de tota la comunitat educativa", diu el centre en un comunicat. "Les maneres no són prou actuals, no estan adaptades als nostres temps, són arcaiques: la vaga que passa per la manifestació d´un sol dia només porta a l´estalvi de diners d´una Administració que, malgrat la situació actual, mai no ha acabat de consolidar un sistema educatiu públic prou potent".

L´Institut habilitarà cinc espais on es debatran de forma monogràfica cinc aspectes controvertits de la LOMCE: L´educació en la nostra societat i en els països del nostre entorn, els canvis greus a nivell curricular: la gairebé supressió de la tecnologia, la música, la filosofia i la visual i plàstica, l´anorreament del Català situant-la com a matèria Optativa, el nou pes que cobra la Religió en detriment de la Ciutadania i les matèries amb càrrega social i el nou repartiment del sistema de Beques i els nous sistemes d´Accessos, exàmens i proves.

L´Institut farà públic a la seva web els resultat del que s´haurà parlat als diferents espais, així com a les mesures de protesta a les que es plantejarà sumar-se arrel del debat suscitat.