La Plataforma d'Afectades per les Hipoteques i el Capitalisme (PAHC) al Bages està pendent d'emprendre accions per mirar d'evitar un possible cas de desallotjament d'una família a Sant Vicenç de Castellet. L'ordre, dictada pel Jutjat d'Instrucció número 4 de Manresa, el preveu per a divendres, 29 de novembre, però, segons la PAHC, avui es confirmarà si és ferm, perquè hi ha recurs.

La plataforma va convocar ahir una protesta pacífica davant l'Ajuntament pensant que el pis en qüestió era de la seva propietat, perquè, segons diuen, així els ho hauria manifestat la família afectada. Poc després, la mateixa PAHC va admetre "l'error" en comprovar que no era cert. Segons la mateixa plataforma, aquesta família, de 3 membres, hauria ocupat l'habitatge fa poc més d'un any, quan encara pertanyia a una immobiliària de Barcelona. Després, el va posar a subhasta, ha passat a mans del BBVA i s'ha demanat el desallotjament dels inquilins.

Per la seva banda, l'Ajuntament ha dit que oferirà ajuda econòmica a la família per al lloguer d'un nou habitatge. Com que l'Ajuntament no en té, demanarà a la Generalitat si pot disposar d'un dels dos pisos de lloguer social de què disposa al poble, alhora que negocia amb el BBVA i La Caixa.