Dol a Súria. L'església parroquial del municipi es va quedar petita per acomiadar els dos miners que van morir divendres mentre treballaven en una de les galeries d'Iberpotash. Centenars de persones, companys i veïns van acompanyar la família d'Isaac Closa, de 37 anys, i la de Juan Ramón Mitjans, de 49, durant el seguici que va traslladar a peu els fèretres des del tanatori fins a l'església enmig de commoció i dol. El d'aquest divendres és el quart accident amb víctimes mortals a la mina des del 2012, tot i que feia més de deu anys que no n'hi havia cap per un despreniment interior. Divendres, el sostre de la galeria on treballaven els dos miners es van enfonsar mentre feien tasques de manteniment.

Aplaudiments i algun crit d'ànim espontani. Els miners i els veïns de Súria es van bolcar al carrer en una mostra sentida de suport i solidaritat a la família i al sector, després que divendres morissin dos treballadors de la mina de Cabanasses (Súria) en esfondrar-se el sostre d'una galeria.

Centenars de persones van acompanyar els dos taüts durant el seguici: molts companys es van concentrar davant del tanatori per carregar els taüts a pes de braços, des del tanatori de Súria fins a l'església parroquial del municipi, en un diumenge molt fred al Bages; mentre molts veïns esperaven als carrers de Súria la comitiva fúnebre entre aplaudiments.

De fet, l'església parroquial es va fer petita per encabir-hi tota la gent que va voler acomiadar Isaac Closa i Juan Ramón Mitjans, i per això van seguir la cerimònia des de fora. A la cerimònia hi van assistir el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig; i el secretari general d'UGT, Josep Maria Álvarez.

L'accident que es va produir la matinada de divendres 6 de desembre a la mina de Cabanasses és el quart amb víctimes mortals a la mina de la companyia Iberpotash des de l'any 2012. En aquells casos, els operaris van morir per un atrapament d'un vehicle de transport i per caure mentre reparaven l'ascensor d'un pou. Iberpotash recorda que el d'aquest divendres és el primer accident que es produeix per despreniment interior de les galeries de la mina des del 2002. Va passar a la mina de Vilafrunys (Sallent), de la mateixa empresa, mentre que l'útim per despreniment a la mina de Cabanasses va ser l'any 1986.

Súria va decretar aquest dissabte dia de dol.