L'Ajuntament de Castellgalí ha traslladat via carta al departament de Territori i Sostenibilitat la petició de desdoblament de la C-55 en el tram entre el Guix i Castellbell i el Vilar i de gratuïtat de l'autopista C-16 entre Manresa i Terrassa.

En un any, tres persones han perdut la vida a la C-55 entre Manresa i Castellbell, les dues darreres en pocs dies de diferència i en tots dos casos al terme de Castellgalí. La situació ha mobilitzat la societat civil, que va fer un tall de la via el 23 de novembre passat i en prepara un de nou per al proper dia 11 de gener, a les cinc de la tarda.

L'alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, ha explicat que "l'alta accidentalitat és un problema i una xacra que afecta i posa en perill constant tots els usuaris d'aquesta carretera (per on es calcula que diàriament circulen prop de 30.000 vehicles), i especialment els veïns de Castellgalí, que són els qui més l'han d'utilitzar".

És per aquest motiu que l'Ajuntament, tot i aplaudir les millores realitzades fins ara a la C-55 i defensar també el rescat del peatge de la C-16, no renuncia al desdoblament de la carretera entre Manresa i Castellbell. "No hi renunciem. Sabem que tot i que s'aconseguís fer passar la meitat del trànsit diari de la C-55 cap a la C-16, encara seria necessari desdoblar la C-55. La Unió Europea ho recomana per a vies amb trànsit superior als 12.000 vehicles diaris, i amb la gratuïtat o sense de l'autopista, aquest tram els superarà de totes maneres", remarca Gimeno.