L'Ajuntament de Castellgalí i el Patronat Ibada, com a gestors de la Residència de Castellgalí, han sol·licitat reunir-se amb la Consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat per traslladar-li la preocupació per la demora en la concertació de les 45 places que el 2010 es va preveure atorgar al centre, inaugurat fa 2 anys.

Cristòfol Gimeno, alcalde de Castellgalí, explica que "fins ara hem estat curosos i hem assumit les explicacions i justificacions que se'ns han fet arribar des de Benestar Social coneixedors tots que la situació econòmica actual és complicada", però recorda que de les 45 places del centre que s'havien de concertar -el 50 % de les 90 que ofereix la residència-, encara cap s'ha posat a disposició de la ciutadania. I això, remarca, "dificulta i complica el funcionament de l'equipament i del servei".

Referent a la notícia recent que ERC i CiU de Santpedor fan front comú per tenir 65 places concertades a la residència del poble, Gimeno explica que "no ens podem imaginar que les places que reclamem i que ens pertoquen per conveni des de fa dos anys a Castellgalí no tant sols no arribin, si no que es destinin a altres llocs que no tenen acord". En cap cas remarca, "no acceptarem que les de Castellgalí no s'atorguin".

A la reunió amb la Generalitat hi assistiran representants d'Ibada i de l'Ajuntament, que s'hi personarà com a institució i no a títol individual dels partits que formen part del ple. "Els temes socials no s'han de barrejar amb la política, si no que s´ham de planificar i gestionar des d'una coherència i uns procediments administratius establerts", justifica Gimeno.