L'alcalde de Castellgalí i primer secretari de la Federació del PSC al Bages, Berguedà i Solsonès, Cristòfol Gimeno, ocuparà l'escó que Jaume Collboni deixarà vacant al Parlament de Catalunya per centrar-se en les primàries a l'alcaldia de Barcelona. Amb la seva estrena com a diputat, que probablement es farà efectiva aquest mateix mes, Gimeno renunciarà al seu càrrec de conseller comarcal del Bages, tot i que es mantindrà com a alcalde de Castellgalí.

Gimeno és el número 17 de la candidatura del PSC a la circums-cripció de Barcelona, i la seva entrada al Parlament arriba per la renúncia dels dos anteriors candidats. D'una banda, la de Laia Bonet, que, com Collboni, opta a les primàries per Barcelona, i de l'altra, la de Javier López, candidat a les eleccions europees. Confirmades aquestes dues renúncies, Gimeno va rebre ahir al matí una trucada del primer secretari del PSC, Pere Navarro, "traslladant-me la seva voluntat que entri, i hi estic plenament disposat". Diu que és conscient que la seva entrada es produirà "en un moment complicat", tant per les circums-tàncies socials i econòmiques com per les diferències internes que està vivint el seu partit, però diu que "les dificultats hi són igual per al PSC que per als altres". Reconeix que "és molt diferent aprendre a navegar quan les aigües són tranquil·les que quan hi ha una forta marejada, però això ve quan ve, i estic disposat a assumir aquest repte amb la màxima dignitat".

Quant a la seva línia dins del PSC, Gimeno diu que "no sóc gens partidari que m'etiquetin, però tinc molt clar qui em va escollir, i a partir d'aquí, tinc molt clar a qui em dec: a la federació que em va triar, al partit que em va ratificar, a la seva organització, als seus valors i als seus òrgans interns".