Igualada ja ho té tot preparat per viure intensament una nova Setmana Santa amb els tradicionals actes religiosos que, com cada any, es repartiran entre el barri de Fàtima i el centre de la ciutat.

La Cofradía de Jesús Nazareno, María Santísima de los Dolores y Santo Entierro organitza les tres processons d'arrels andaluses que es poden veure a Fàtima: la de Nuestro Padre Jesús Nazareno del Dijous Sant, la del Santo Entierro y María Santísima de los Dolores del Divendres Sant, i la de Nuestro Señor Resucitado del Diumenge de Pasqua.

Una de les integrants de la confraria, Antonia Moreno, explica que "fa molts dies que preparem els vestits i les figures que sortiran en processó, que destaquen "perquè són uns actes que al barri vivim de manera molt intensa". Recorda que fa més de 20 anys que ho celebren, fins al punt que "ens sentim tots com part d'una mateixa família; hi ha molta devoció i tradició".

Les processons recorren tot el barri i cada any concentren un nombrós públic, a més de participants de totes les edats. La d'avui començarà a les 10 de la nit, la de demà a les 9 del vespre, i la del diumenge serà a les 12 del migdia.

Aquestes processons deixaran pas, dimarts, als actes centrals de la Festa del Sant Crist d'Igualada que commemora la suor de sang que la figura de Jesús Crucificat a la Creu va fer el 20 d'abril de l'any 1590 a l'església del Roser. En una ciutat que aleshores estava afectada per moltes epidèmies, es va rebre aquest fet com un prodigi i Igualada va recuperar el pols. Per això, des d'aleshores la ciutat estima de manera especial la imatge del seu Sant Crist, tot i que la figura original va ser cremada durant la guerra civil.

Els actes de dimarts són l'ofici solemne que es farà a les 11 del matí a la basílica de Santa Maria presidit pel bisbe de Vic, Romà Casanova; la processó començarà a dos quarts de 7 de la tarda i recorrerà el centre de la ciutat; així com la posterior veneració de la imatge i la missa de les 8 del vespre, altra vegada a Santa Maria. També s'entregarà el tradicional record de la festa en forma de punt de llibre, que enguany està il·lustrat amb una fotografia de l'artista igualadí Pau Corcelles.

Un dels sis priors del Sant Crist, Joan Farrés, assegura que la festa "va passant de pares a fills, i gràcies a això ha perdurat i perdurarà al llarg de la història tot partint d'aquell agraïment que fa 424 anys la ciutat li va voler fer". De tot el programa que hi ha preparat per al proper dimarts, Farrés destaca que "el moment més especial és quan després de la processó hi ha la veneració de la imatge del Sant Crist amb la participació de més de 800 persones que s'apropen als peus de l'altar a besar-la; en aquell moment es concentra un gran sentiment de fe i és molt especial".

Els primers actes de la Festa del Sant Crist van començar el mes de març amb els anomenats Misereres, que des del divendres 7 de març fins al passat 11 d'abril han oficiat una missa. El primer va ser a Santa Maria i l'últim al santuari de la Mare de Déu de la Pietat, mentre que els altres s'han fet a l'església del Roser, sempre celebrats per un mossèn diferent.

Abans dels actes centrals de dimarts, demà, Divendres Sant, a les 11 del matí a l'església del Roser, es farà un Via Crucis en commemoració de la suor de sang, i Dilluns de Pasqua, a les 8 del vespre, hi ha prevista una missa a Santa Maria. El programa es tancarà divendres de la setmana que ve, 25 d'abril, amb la missa de les 8 del vespre que farà el retorn de la imatge del Sant Crist des de l'altar de Santa Maria, on està ubicada aquests dies, fins a la seva capella, dins la mateixa basílica.